4-1-farb
4-2-farb
4-3-farb
4-4-farb
15
5-1-farb
5-2-farb
5-3-farb
5-4-farb
16
9
18
stdKlub-1
klub
teretana-1
teretana-2
pingpong-1
pingpong-2
pingpong-3

Студентскиот дом „Хилјадников“  е  лоциран во строгиот центар на градот Штип близу до сите факултети. 
Обезбедува  сместување и исхрана  (ручек и вечера) за 60 студенти.

Апартманите се двокреветни, трокреветни и четирикреветни. Сите се климатизирани и опремени со сопствен тоалет, мини кујна и фрижидер, (во секоја соба посебно) телевизор, кабелска ТВ, бесплатен Wi-Fi интернет.

Студентскиот дом „Хилјадников” располага со читална, кујна со трепезарија, перална, фитнес клуб, пинг-понг, студентски клуб.
Објектот е со постојан видео надзор и контролиран електронски влез.